Kombucha
Poczuj zdrowe orzeźwienie! Kombucha to herbata, żywe kultury bakterii, drożdże, odrobinka cukru i fermentacja. To jeden z najzdrowszych napoi orzeźwiających, który nie jest wypchany szklankami cukru, a wręcz przeciwnie - jest niskokaloryczna, zawiera polifenole i kwasy organiczne, dzięki którym może działać:
- przeciwutleniająco, przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybicznie
- przeciwnowotworowo
- ochronnie na wątrobę
- zapobiegająco na gwałtowne wzrosty glukozy
- pozytywnie na poziom cholesterolu
- zapobiegająco w rozwoju wielu chorób cywilizacyjnych
Znajdziesz u nas kilka wersji smakowych kombuchy przygotowanych według autorskich przepisów Projektanta Smaku Kiszonych Specjałów Andrzeja Jurgi. Czuć delikatną słodycz, subtelną octową kwaskowatość i ciekawe nuty starannie dobranych dodatków. Mamy nadzieję, że po spróbowaniu nie wrócisz już do popularnych, kolorowych, gazowanych napoi przepełnionych cukrem i tablicą Mendelejewa w składzie ;)
Na zdrowie!