Sok z kiszonej kapusty
Skąd magia zakwasu z kapusty?
Jak zrobić dobry sok z kiszonej kapusty? Najpierw główny kiszący skrupulatnie przygotowuje kapustę i marchew i dobiera proporcje. Potem dodaje soli, rzuca zaklęcie i dzieje się fermentacja. Cukry proste zamieniane są na kwas mlekowy i to właśnie zdrowe bakterie kwasu mlekowego - Lactobacillus sieją tak pozytywne "spustoszenie" w Twoim organizmie. Dzięki nim flora bakteryjna Twoich jelit, czyli drugiego mózgu będzie miała się świetnie! Jelita są centrum dowodzenia Twojego układu odpornościowego, więc warto o nie dbać! Dlatego koniecznie przeczytaj ważne informacje poniżej.
Sok z kiszonej kapusty
Aby zdrowe bakterie, witaminy i wszystkie prozdrowotne właściwości kiszonek były aktywne - zakwas nie może zostać poddany wysokiej temperaturze, czyli pasteryzacji i nasz nie jest. Bez pasteryzacji butelki są niezawekowane, czyli może się zdarzyć, że będą nieszczelne. Może mieć musujący smak, może delikatnie buzować. To całkowicie normalne i pożądane.
Pij szklankę dziennie, a choroby i wirusy nie odważą się zbliżyć!