Sok z kiszonej kapusty
Jak robimy dobry zakwas z kapusty czy sok z kiszonej kapusty? Najpierw główny kiszący skrupulatnie przygotowuje kapustę i marchew i dobiera proporcje. Potem dodaje soli, rzuca zaklęcie i dzieje się fermentacja. Zakwas z kapusty to naturalny probiotyk, który chroni organizm dzięki naturalnie występującym bakteriom, które żyją w naszym organizmie. Znajdziesz u nas złoty sok z kiszonej kapusty z dodatkiem kurkumy i imbiru na wzmocnienie smaku oraz tradycyjny sok z kiszonej kapusty bez dodatków. Zakwas z kapusty można pić codziennie przed posiłkiem lub wtedy kiedy masz na to ochotę.
Sok z kiszonej kapusty
Naturalny sok z kiszonej kapusty po otwarciu ma charakterystyczny zapach. Delikatnie musujący o intensywnym smaku zakwas z kapusty można pić na co dzień na poprawę flory bakteryjnej lub zwyczajnie dla augaszenia pragnienia. Bogactwo witamin i mikroelementów, które nie występują w takich ilościach w tradycyjnych sokach pozwala szybko naładować baterię i zastąpić kawę takim właśnie sokiem. Sok z kapusty nie zawiera cukru, ani konserwantów. Jest w 100% naturalny, niepasteryzowany. W zależności od wybranego smaku może zawierać dodatkowo marchew lub imbir.
Zdrowy sok z kiszonej kapusty
Sok z kiszonej kapusty znany i stosowany jest już od dawna ze względu na wysoką zawartość mikroelementów i niska kaloryczność. Pijąc sok przed posiłkiem poprawi trawienie ciężkostrawnych potraw. Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków oraz jest niskokaloryczny dlatego nie powinien Ci zaszkodzić.