Kimchi - bogactwo zdrowia
Kimchi - jedna z najzdrowszych potraw świata
Kimchi - jedna z najzdrowszych potraw świata. Pikantne i intensywne. Znane od lat wzbudza podziw i szacunek. Koneserzy dobrego smaku zajadają się kimchi do posiłków. Kimchi stanowi również dodatek do potrawy Ramen. Kimchi zawiera kiszoną kapustę pekińską, marchew, czosnek, jabłko, rzodkiew białą, paprykę gochugaru, bulion rybny oraz sól. Wyjątkowego smaku nadaje właśnie sos rybny, którego nie spotkamy w kimchi w wersji polskiej. Polskie Kimchi dostosowane do polskiej kuchni i polskich smaków, ma nieco inny skład, ale jest równie dobre i pasuje do każdego dania.
Wegańskie kimchi z wodorstami wakame
Znajdziesz u nas również Kimchi Wege dla wegan. Kimchi vege zawiera dodatkowo wodorosty wakame japońskie i nie zawieja bulionu rybnego. Kimchi jest niepasteryzowane, czyli fermentacja nie jest zahamowana, a prozdrowotne właściwości są aktywne w momencie otwarcia słoika. Kimchi nie zawiera również drożdży, ani innych dodatków, konserwantów, ani wzmacniaczy smaku. Vege Kimchi często znajduje uznanie w restauracjach z kuchnią orientalną, azjatycką, wegetariańską i wegańską.
Kimchi - koreański przysmak
Stworzyliśmy również kilka wersji koreańskiego kimchi, dzieki czemu każdy może znaleźć u nas coś dla siebie. Ciekawą propozycją jest np kimchi z ogórkiem kiszonym. Podobne smaki i bardziej kwaśny posmak ogórków nadaje mocy kimchi. Zawiera również biała rzepę, dymkę, por, imbir, mąkę ryżową, sos sojowy, sos rybny i czosnek. Kimchi z ogórkiem kiszonym powstało przy współpracy Zdrowego Fermentu i Kiszonych Specjałów. Kimchi należy przechowywać w temp. między 5 a 20°C. Termin ważności to 4 miesiące od dnia produkcji. Kimchi w wersji polskiej jest nieco łągodniejsze w smaku, zawiera kapustę pekińską, wodę, czosnek, chili, sambal i sól.