Dodaj produkty podając kody
Kiszonki
( ilość produktów: 63 )Kiszonki. Kiszone warzywa. Skąd ich magia?
Jak zrobić najlepsze Kiszone Warzywa? Najpierw główny kiszący skrupulatnie przygotowuje warzywa i przyprawy - kroi, obiera, dobiera proporcje. Potem rzuca zaklęcie i dzieje się fermentacja. Cukry proste zamieniane są na kwas mlekowy i to właśnie zdrowe bakterie kwasu mlekowego - Lactobacillus sieją tak pozytywne "spustoszenie" w Twoim organizmie. Dzięki nim flora bakteryjna Twoich jelit, czyli drugiego mózgu będzie miała się świetnie! Jelita są centrum dowodzenia Twojego układu odpornościowego, więc warto o nie dbać! Dlatego koniecznie przeczytaj ważne informacje poniżej.
Kiszone warzywa
Aby zdrowe bakterie, witaminy i wszystkie prozdrowotne właściwości kiszonek były aktywne - przetwory nie mogą zostać poddane wysokiej temperaturze, czyli pasteryzacji i te, które u nas znajdziesz nie są. Bez pasteryzacji słoiki i butelki są niezawekowane, czyli może się zdarzyć, że będą nieszczelne. Mogą mieć musujący smak, mogą się delikatnie sączyć ze słoika i buzować mimo naszych najszczerszych starań, aby je solidnie dokręcić. To całkowicie normalne i pożądane.
Kiszone ogórki, kiszona kapusta
Nasze sztandarowe produkty takie jak kiszone ogórki, kiszona kapusta czy kiszone buraki są w 100% poddane naturalnej fermentacji. Nie zawierają konserwantów, ani cukru. Z pewnością warto wypróbować złotą kapustę kiszoną z kurkumą czy mix kiszonych buraczków z biała kapustą. Dla miłośników tradycyjnych smaków mamy chrupiące ogórki kiszone oraz ogórki małosolne lub też przecier z ogórków do zupy ogórkowej. Kiszonki zamknięte w słoikach zachowują swoją świeżość i niepowtarzalny smak. Ukisić można prawie wszystko! Wybór jest ogromny dlatego na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Na przekąski na pewno sprawdzi się np kiszona rzodkiew, kiszony seler, kiszone oliwki czy kiszona rzepa. Dla koneserów azjatyckich smaków mamy do zaoferowania koreańskie kimchi w wersji japońskiej, polskiej lub wegańskiej. Sprawdź nasze Kiszonki w słoiku.