Sok z kiszonych ogórków
Skąd magia soku z kiszonych ogórków?
Jak powstaje prawdziwy sok z kiszonych ogórków? Najpierw główny kiszący skrupulatnie przygotowuje ogórki, czosnek, chrzan i przyprawy - kroi, obiera, dobiera proporcje. Potem topi je w solance, rzuca zaklęcie i dzieje się fermentacja. Cukry proste zamieniane są na kwas mlekowy i to właśnie zdrowe bakterie kwasu mlekowego - Lactobacillus sieją tak pozytywne "spustoszenie" w Twoim organizmie. Dzięki nim flora bakteryjna Twoich jelit, czyli drugiego mózgu będzie miała się świetnie! Jelita są centrum dowodzenia Twojego układu odpornościowego, więc warto o nie dbać! Dlatego koniecznie przeczytaj ważne informacje poniżej.
Sok z kiszonych ogórków jest niedostępny do czerwca.
Aby zdrowe bakterie, witaminy i wszystkie prozdrowotne właściwości kiszonek były aktywne - zakwas nie może zostać poddany wysokiej temperaturze, czyli pasteryzacji i nasz nie jest. Bez pasteryzacji butelki są niezawekowane, czyli może się zdarzyć, że będą nieszczelne. Może mieć musujący smak, może delikatnie buzować. To całkowicie normalne i pożądane.
Pij szklankę dziennie i zapomnij o skurczach mięśni na zawsze.