Dodaj produkty podając kody
Czarny czosnek, czyli polski czosnek poddany powolnej fermentacji
( ilość produktów: 3 )Czarny czosnek w formie przyprawy ma silne działanie przeciwzapalne, antyoksydacyjne, niską kaloryczność i wysoką wartość energetyczną. Pomaga w walce z cukrzycą. Czarny czosnek to czosnek poddany fermentacji. Dzieki fermentacji zwiększa się zawartość prozdrowotnych składników, antyoksydantów i przeciwutleniaczy takich jak flawonoidy i kwasy fenolowe. Czosnek używany do stworzenia produktu pochodzi z ekologicznych upraw. Produkty z czarnego czosnku stały się jednym z najszybciej rosnących prozdrowotnych produktów żywnościowych na rynku światowym. Warto stosować czarny czosnek w kuchni dla zapewnienia lepszego zdrowia i wyprobowania nowego smaku.
Pasta z czarnego czosnku
Znajdziesz u nas również gotową pastę z czarnego czosnku. Jest to produkt pasteryzowany, bezglutenowy, jest zalecany w leczeniu cukrzycy. Pasta nie zawiera żadnych dodatków, jedynym składnikiem jest czarny czosnek. Jak dokładnie powstaje czarny czosnek? Tradycyjny polski czosnek w główkach zostaje poddany procesowi naturalnej fermentacji. W tym czasie zmienia się nie tylko jego kolor, ale także podnoszą się jego wartości odżywcze. Fermentacja odbywa się bez udziału wody, drożdży oraz dodatków chemicznych i konserwantów. Naturalna fermentacja zapewnia najlepszą jakość 100% naturalnego, polskiego produktu.