Darmowa dostawa od 250,00 PLN

Blog

Maluch wracający ze szkoły z katarem? Zna to każdy rodzic. Niedojrzały układ odpornościowy dzieci narażony jest na działanie drobnoustrojów i patogenów. Musi przejść jeszcze długą drogę zanim w pełni się ukształtuje. Nie jesteśmy jednak bezbronni wobec bakterii i wirusów. Na pomoc przychodzą naturalne probiotyki ukryte w kiszonkach. Szkraby przepadają za lekko kwaśnym smakiem kapusty, ogórków czy buraków.
Czytaj więcej
Jak wesprzeć naturalną odporność organizmu, aby uchronić się przed sezonowymi infekcjami? Warto wdrożyć do codziennego jadłospisu naturalną suplementację w postaci kiszonek. Zawierają bakterie probiotyczne, które dbają o prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego oraz odbudowują mikrobiom.
Czytaj więcej
O prozdrowotnych właściwościach kiszonek wiedziały już nasze babcie. To one przyrządzały wyśmienite przekąski o charakterystycznym, kwaśnym smaku. Produkty te stanowią znakomitą alternatywę dla mrożonek, a nawet świeżych warzyw, których brakuje w okresie zimowym. Pomagają przetrwać ten trudny sezon grypowy ze względu na swoje cenne właściwości. Dostarczają naszemu organizmowi wiele składników odżywczych, które skutecznie wzmacniają system odpornościowy.
Czytaj więcej
W okresie ciąży kobiety zmieniają swój sposób odżywiania ze względu na większe zapotrzebowanie kaloryczne. Dla ich zdrowia ogromne znaczenie ma dostarczanie odpowiedniej ilości witamin i minerałów. Dochodzi także do wyostrzenia się zmysłów, zwłaszcza smaku i zapachu. W efekcie dotychczasowe preferencje żywieniowe mogą ulec zmianie. Nie powinna więc dziwić chęć sięgnięcia po produkty o intensywnym aromacie czy specyficznym smaku.
Czytaj więcej
Są niezwykle smaczne i zdrowe – warto sięgać po kiszonki zwłaszcza zimą, kiedy najbardziej zależy nam na wsparciu odporności. Dostarczają wielu cennych witamin oraz dbają o prawidłowy skład mikroflory jelitowej. Sięgają po nie wszyscy, którym zależy na zbilansowanej, pełnowartościowej diecie. Do swojego jadłospisu mogą je włączyć zarówno dzieci, jak i dorośli. Kiszonki przeżywają prawdziwy renesans.
Czytaj więcej
Choć dla niektórych to prawdziwa nowość, kiszenie jest tradycyjnym sposobem konserwowania grzybów. Te bezcenne dary lasu nie tylko wyśmienicie smakują po przefermentowaniu, ale także zachowują swoje wartościowe składniki mineralne. Stanowią doskonały dodatek do zup, bigosów, a nawet sałatek.
Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.80 / 5.00 3597 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2023-03-20
Realizacja zamówienia błyskawiczna. Zakwas z buraków petarda
2023-03-19
Paczka bardzo dobrze zabezpieczona, zakupiłam zakwasy w butelkach szklanych i wszystko było całe. Wysyłka także bardzo szybka. Z czystym sumieniem polecam !!! Same pyszności :)
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel