Darmowa dostawa od 250,00 PLN

Zielona Sól

( ilość produktów: 1 )

Z czego składa się Zielona Sól?


Wersja podstawowa – Zielona Sól z Zieloną Herbatą

  • Sól Kłodawska – zawiera szereg naturalnych mikroelementów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Nie ma w niej niezdrowych antyzbrylaczy, ani nie jest oczyszczana. 100% zdrowie, pochodzące z Polski!
  • Matcha, Sencha, Gyokuro – trójka bohaterów, które odróżniają Zieloną Sól od zwykłej soli. Wszystkie są różnymi odmianami zielonej herbaty, która ma nieskończenie wiele zdrowotnych właściwości. Dba o nasze ciało walcząc z komórkami nowotworowymi, odmładza nas neutralizując szkodliwe działania wolnych rodników, oczyszcza cerę ,reguluje ciśnienie krwi, działa antybakteryjnie i przeciwwirusowo, dzięki obecności katechin i witaminy C. Wszystkie herbaty, których używamy do produkcji soli, pochodzą z niewielkich farm w Japonii, gdzie rolnicy wkładają w ich uprawę całe swoje serce

Dodatki:
Każda z wersji Zielonej Soli ma tą samą bazę - Sól kłodawską, Matchę, Senchę i Gyokuro.


Dodatkowo wyróżniają się:

  • Zielona Sól ze Skórką Cytrynową -Dzięki temu, że na początku lekko prażymy skórkę cytrynową, po wysuszeniu zostaje jej świeży smak, soczysty kolor i delikatna struktura. Skórka cytryny zawiera więcej witaminy C niż jej sok, zapobiega zatem wirusom i bakteriom. Eliminuje nadmiar tłuszczu z organizmu, wybiela zęby i plamy na skórze, stanowi wsparcie przy wzdęciach i działa oczyszczająco na wątrobę.
  • Zielona Sól z Imbirem - własnoręcznie suszony korzeń imbiru, którego nie proszkujemy, przez co zachowuje charakterystyczną ostrość i zapach. Ułatwia on trawienie, jest źródłem białka roślinnego i błonnika. Zawarte w nim substancje sprawiają, że działa przeciwbólowo i przeciwgorączkowo, pomaga również z mdłościami, przez co idealnie nadaje się dla osób cierpiących na chorobę lokomocyjną. Jest on silnie rozgrzewający, pomagając w przetrwaniu chłodnych wieczorów.
  • Zielona Sól z Czarnym Sezamem - będący jednym z podstawowych składników japońskiej kuchni, jest nieocenionym źródłem błonnika w diecie, poprawiając tym samym pracę naszych jelit. Zawiera silne przeciwutleniacze, które zapobiegają takim chorobom jak miażdżyca, nadciśnienie i nowotwory. Zawiera w sobie duże ilości wapnia, niezbędnego do prawidłowego działania mięśni. Szczególnie polecany jest także osobom, które zmagają się z problemem łamliwych włosów.
  • Zielona Sól z Algami Aosa - jeden z produktów japońskiej kuchni, który ma nieocenioną moc gromadzenia cennych makro i mikroelementów, występujących w wodzie morskiej. Mają silne działanie antyoksydacyjne i zapobiegające starzeniu się skóry, są również najbardziej bogate w witaminę C spośród innych rodzajów alg morskich. Przyspieszają spalanie tkanki tłuszczowej, wspomagając zachowanie smukłej sylwetki, a także dbają z uwagą o nasze włosy, dostarczając żelaza, wapna i białka. Algi, których dodajemy do Zielonej Soli, pochodzą z Japonii, przez co zachowana jest ich wysoka jakość.

Zielona Sól – smak, zapach i zastosowanie w kuchni
Dodanie zielonej herbaty do soli nie zmienia jej smaku, można więc użyć ją bez problemu jako zdrowy
zamiennik codziennej soli spożywczej do każdej potrawy, na jaką mamy ochotę. Podczas jej
bezpośredniego spożycia można jednak wyczuć delikatne umami – niedawno wyodrębniony przez
naukowców piąty podstawowy smak, który jest trudny do opisania, jednak szeroko znajdowany w liściach
zielonej herbaty i sproszkowanej matchy. Zielona Sól dodatkowo wyróżnia się pięknym zapachem
naturalnej zielonej herbaty. Jeżeli nie przepadasz za odorem ryb, dodając ją podczas gotowania,
pozbędziesz się nieprzyjemnego zapachu – w przeciwieństwie do zwykłej soli, Zielona Sól ma dodatkowo
działanie dezodorujące! Nadaje się do warzyw, tofu, mięsa, sfermentowanej żywności, zup i wszystkich
innych potraw, do których zazwyczaj dodajemy zwykłą sól.

Liście zielonej herbaty – nie tylko do picia
W kraju kwitnącej wiśni bardzo powszechną praktyką jest nie tylko picie, ale również zjadanie liści
zielonej herbaty. Dzięki temu możemy w 100% przyjąć wszystkie składniki, jakie oferuje nam ta roślina.
Nie wszystkie odmiany nadają się jednak do jej spożycia – dlatego wybraliśmy najlepszej jakości herbatę,
która codziennie gości na japońskich stołach, również w formie przyprawy do ryżu i ryby. Warto
pamiętać, że mieszkańcy Japonii są jednym z najbardziej długowiecznych narodów, a ich sztuka kulinarna
została wpisana na listę niematerialnego dziedzictwa kulturowego UNESCO – dlatego coraz częściej
inspirujemy się ich codziennymi nawykami!

Zaufane Opinie IdoSell
4.81 / 5.00 3876 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2023-05-27
Witam ,zamawiałam u Państwa pierwszy raz kiszonki i napewno nie ostatni .Obsługa na najwyższym poziomie .Pozdrawiam Dorota Misiak
2023-05-26
Jak zawsze zakwasy świetne. Na razie wypiłem tylko ten z kimchi i był rewelacyjny. Od jutra testuje następne.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel