Dodaj produkty podając kody
Na Wielkanoc
( ilość produktów: 38 )Jeśli szukasz wysokiej jakości kiszonek, które urozmaicą twój świąteczny stół, to dobrze trafiłeś. W naszej ofercie znajdziesz różnorodne smaki i rodzaje kiszonek, idealne do tradycyjnych potraw wielkanocnych, takich jak barszcz biały, żurek czy bigos. Nasze kiszonki posiadają naturalny skład, bez dodatku sztucznych konserwantów czy barwników. Wybierz coś dla siebie i zadbaj o wyjątkowość swojego wielkanocnego stołu.
Jak farbować jajka na Wielkanoc?
W Kiszonych Specjałach od lat do farbowania jajek służy zakwas z buraka lub zakwas z kapusty. Zakwasy to naturalne barwniki, które w prosty sposób pofarbują twoje jajka. Wystarczy, że wrzucisz ugotowane jajka do pojemnika (np. szklanki) i każde z nich zalejesz zakwasem, odczekasz 2 godziny i wynurzysz piękne, kolorowe jajka wielkanocne.
Inspiracje na potrawy wielkanocne
Jak co roku na Wielkanoc przygotowujemy dla Was uwielbiany zakwas na żur. Dzięki zakwasowi żurek wielkanocny staje się przepyszny i aromatyczny! W ofercie znajdziesz zakwas na żur na mące żytniej 2000, zakwas na barszcz biały na mące pszennej 2000 i zakwas na żur bezglutenowy na mące ryżowej, mące gryczanej i mące jaglanej.
Kapusta kiszona w Kiszonych Specjałach jest bez konserwantów, bez octu, bez dodatku cukru, niepasteryzowana i przede wszystkim kiszona naturalnie w kontrolowanej temperaturze. Kiszona kapusta świetnie nada się do bigosu, surówki, jako dodatek do białej kiełbasy. W sklepie dostępne są także inne warianty kapusty, na przykład główka kapusty kiszonej, która może posłużyć do stworzenia przepysznych gołąbków czy zakwas z kapusty lub zakwas z czerwonej kapusty do naturalnego pofarbowania jajek. A jeśli chcesz poeksperymentować w te święta, to znajdziesz u nas złotą kapustę kiszoną z kurkumą.