Dodaj produkty podając kody
Sok z kiszonej kapusty - właściwości zdrowotne
Sok z kiszonej kapusty właściwości
Dobrej jakości sok z kiszonej kapusty czy zamiennie zakwas z kapusty wykazuje bardzo wysokie właściwości prozdrowotne. Tym samym może być on stosowany przez wszystkich tych, którzy świadomie podchodzą do swojej diety i jednocześnie pragną korzystać z wysokiej jakości naturalnych produktów. Okazuje się bowiem, że sok z kiszonej kapusty i właściwości, jakie posiada mogą pomagać przy wielu chorobach. Jednocześnie kapusta kiszona posiadając wiele cennych związków mineralnych jest polecana także podczas upałów oraz winnych okresie stanu odwodnienia organizmu. Co więcej sok z kiszonej kapusty na czczo może pobudzać układ pokarmowy, a jednocześnie pomagać w sukcesywnej utracie wagi oraz mieć pozytywny wpływ na florę bakteryjną jelit, a co za tym idzie wzmacniać odporność i poprawiać nastrój. Niepasteryzowany sok z kiszonej kapusty wykazuje właściwości antyoksydacyjne. Posiada witaminy B1, B2, B3 i B6 oraz K, E i C. Co ciekawe, znajduje się w nim również witamina U, która wykazuje działanie antyzapalne.
Sok z kiszonej kapusty na odchudzanie
Dieta z kiszoną kapustą
Bez wątpienia odczujemy pozytywne skutki tego typu diety i będziemy znacznie zdrowsi. Co więcej zakwas z kapusty jest szeroko wykorzystywany, zwłaszcza w kuchni tradycyjnej już od wieków. Tym samym kapusta kiszona powinna pojawić się zwłaszcza w jadłospisie tych osób, dla których bardzo ważne jest korzystanie z wysokiej jakości naturalnych produktów. Kiszona kapusta jest produktem łatwo dostępnym. Tym samym z pewnością nie będziemy mieć problemu z jej zakupem. W związku z tym warto poszukać takich przepisów, które uwzględniają kiszoną kapustę jako główny składnik poszczególnych dań oraz doskonałych potraw.
Czym się różni sok z kiszonej kapusty od zakwasu z kapusty?
Różnią się metodą produkcji - sok z kiszonej kapusty jest naturalnym wyciągiem z kapusty kiszonej, a zakwas jest przyrządzony taką samą metodą, jak zakwas z buraka. Właściwości mają bardzo podobne, a w smaku zakwas będzie nieco delikatniejszy.
Złoty zakwas z kapusty
Złoty zakwas z kapusty został wzmocniony kurkumą, imbirem i czosnkiem, więc oprócz wyżej wymienionych standardowych właściwości kapusty kiszonej kryje w sobie skumulowaną moc zdrowych dodatków, które działają silnie przeciwutleniająco, antygrzybicznie i przeciwzapalnie.