Darmowa dostawa od 280,00 PLN

Dodaj produkty podając kody

Dodaj plik CSV
Wpisz kody produktów, które chcesz zbiorczo dodać do koszyka (po przecinku, ze spacją lub od nowej linijki). Powtórzenie wielokrotnie kodu, doda ten towar tyle razy ile razy występuje.

Przepisy z kiszonkami

Zastanawiasz się czasem do czego użyć w kuchni kiszonej cytryny, kiszonych oliwek czy zakwasu z buraka? Podsuwamy przepisy na pyszne, nieoczywiste potrawy z wykorzystaniem kiszonek. Smacznego!

Jak zrobić barszcz na zakwasie z buraka? Przepis
Barszcz wigilijny na zakwasie z buraka to nie tylko pyszna i aromatyczna zupa, która rozgrzewa i orzeźwia w zimowe wieczory. To także potrawa pełna witamin, minerałów i probiotyków, wspierających nasze zdrowie i odporność. Poznaj prosty przepis na barszcz na zakwasie z buraka, który zasmakuje każdemu.
Czytaj więcej
Jak zrobić smaczny bigos wigilijny? Przepis
Bigos wigilijny to jedna z najbardziej charakterystycznych i smacznych potraw polskiej kuchni. Bez niego nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia. Ale czy wiesz, czym różni się od bigosu, który jemy na co dzień? Poznaj prosty przepis na bigos wigilijny.
Czytaj więcej
Przepisy na dania z botwinką kiszoną
Botwinka kiszona charakteryzuje się delikatnym, lekko słodkim smakiem oraz intensywnym kolorem, który dodaje atrakcyjności każdemu daniu. W Polsce botwinka jest uważana za skarb kulinarny i od lat obecna w wielu tradycyjnych recepturach. Sprawdź trzy pomysły na dania z botwinką.
Czytaj więcej
Przepisy z kiszonkami #4 - Wegański gulasz warzywny na bazie Kiszonych Brokułów
Kiszone warzywa i owoce mają charakterystyczny posmak, który uwielbiają smakosze: lekko słony, o chrupiącej strukturze. Prawdziwe kiszonki, które bez przerwy pracują, buzują i są trzymane w lodówce, odznaczają się jeszcze jedną cechą — wyjątkową kwaskowatością. Dzięki temu istnieje wiele sposobów na to, jak je użyć w kuchni, tworząc nietypowe, smaczne i zdrowe dania. Poznajcie nasz dzisiejszy przepis na wegański gulasz na bazie Kiszonych Brokułów!
Czytaj więcej
Przepisy z kiszonkami #3 - Smażone Kimchi z Tempehem
Przepisów na dania z użyciem Kimchi jest tak wiele, że możliwe byłoby stworzenie książki kucharskiej opartej na tej potrawie. Wszystko za sprawą wyróżniającego się, kwaśnego smaku w połączeniu z charakterystyczną ostrością i umami, będącym niedawno odkrytym, piątym podstawowym smakiem. Do dzisiejszego przepisu dołączy do niego Tempeh - wyjątkowa kiszonka o lekko orzechowej nucie, świetnie współgrająca z różnymi dodatkami.
Czytaj więcej
Przepisy z kiszonkami #1 - Okonomiyaki ze Złotą Kapustą i Kimchi
Kiszone produkty zawdzięczają swój charakterystyczny posmak substancjom powstałym w procesie fermentacji mlekowej, które są również nieocenioną pomocą przy zachowaniu zdrowia. Kiszonki wyróżniają się lekką kwaskowatością, słonym smakiem i chrupiącą strukturą, dzięki czemu najczęściej zajadamy się nimi prosto ze słoika. Istnieje jednak wiele sposobów na to, jak je użyć w kuchni, tworząc nietypowe, smaczne i zdrowe dania.
Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.84 / 5.00 7065 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-11-20
Produkty smaczne i zdrowe polecam
2024-11-20
Kolejne zamówienie zrealizowane wzorowo, szybka dostawa, porządne zabezpieczenie szklanych pojemników no i najważniejsze, jak zawsze pyszna zawartość tychże :)
pixel