Dodaj produkty podając kody
- Pochrup albo popij kiszone rarytasy wybrane przez naszych fanów w tym tygodniu. Co tydzień wybieramy inny zestaw.
W zestawie
Zestaw tygodnia - degustuj kiszone specjały
Wybierz zastrzyk energii i porządną dawkę witamin. Przyjmuj codziennie odpowiednią ilość kiszonek.
Jeśli jesteś w naszej okolicy - Góra 56-200 - wpadaj co czwartek do naszego firmowego sklepu na degustację produktów z zestawu. Jeśli jednak jesteś dalej, a chcesz pochrupać i popróbować nowych smaków zebraliśmy dla Ciebie produkty, które nasza społeczność wybrała do degustacji i stworzyliśmy z nich zestaw w promocyjnej cenie o 20% niższej.
W tym tygodniu serwujemy:
- kiszona rzodkiewka
- kiszony seler
- kiszony kalarepa
- kiszona marchew
- kiszona biała rzodkiew pinky
Czyli straszliwie pyszne rarytasy idealne do bowli, sałatek, kanapek, przeróżnych dań oraz jako przystawka. Zamiast na imprezie stawiać na stole niezdrowe chipsy, paluszki, cukierki postaw kiszone warzywa, które też fajnie chrupią, są słonawe i zaskoczą wielu smakiem.
Spróbuj!
To nie są zwykłe kiszonki. To Kiszone Specjały.
Dlaczego są tak dobre?
Tworzymy kiszonki według tej samej receptury od ponad 30 lat. Z takim doświadczeniem wypracowaliśmy odpowiednie proporcje i doskonale wiemy w jakiej temperaturze i jak długo należy je kisić.
Przede wszystkim nie zawierają octu. Do kiszenia wybieramy najlepsze warzywa oraz wysokiej jakości składniki. Bez drogi na skróty i oszukiwania - podajemy uczciwie prawdziwy skład, niczego nie ukrywamy, a nasze produkty sami jemy/pijemy codziennie.
Są niskokaloryczne i zawierają bardzo mało cukru, dzięki temu są świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto.
Podsumowując kiszonki są:
- bez konserwantów
- bez octu
- bez dodatku cukru
- niepasteryzowane
- kiszone naturalnie w kontrolowanej temperaturze
- kiszone z sercem!
Aktywnie fermentują - co to oznacza?
Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Są niepasteryzowane, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich wieczka nigdy nie są zassane. Mogą być wypukłe. Zdarza im się sączyć ze słoika nawet, gdy są zamknięte oraz z niego "wychodzić" po otwarciu.
Czy to oznacza, że są zepsute? Nie, wręcz przeciwnie. Oznacza to, że zostały dobrze, naturalnie ukiszone i fermentacja nie została przerwana. To pożądany efekt. Poczytaj więcej na ten temat...
Jak przechowywać?
Ze względu na to, że ogórki kiszone są niepasteryzowane i nie zawierają konserwantów fermentacja aktywnie pracuje, czyli innymi słowy ogórki cały czas się kiszą. Żeby zwolnić ten proces, a tym samym wydłużyć ich czas przydatności do spożycia najlepiej je przechowywać w lodówce lub w ciemnym, chłodnym miejscu (max. 20 stopni).
Ile przetrwają?
Ich okres przydatności do spożycia to 4 miesiące od dnia produkcji. Nie jest długi, bo są niepasteryzowane, jak już wspomnieliśmy.
Czy można je jeść po terminie przydatności do spożycia? Data jaką podajemy na etykiecie to data kategorii Najlepiej spożyć przed:, która oznacza, że po dacie produkt może być dalej zdatny do jedzenia, ale może się zmienić jego konsystencja czy wygląd. Czasem nam się ukryje słoik w czeluściach lodówki i gdy go odnajdziemy po dacie sprawdzamy czy nie ma pleśni i dziwnego zapachu (innego niż ten kiszonkowy) i wtedy jemy :)
Pamiętaj, że nie można spożywać produktów po dacie, które mają na etykiecie napisaną datę kategorii "Należy spożyć do".
Kto to zrobił?
- Młody, Bartek prowadzi sklep internetowy i nasze profile społecznościowe
- Mama - Szefowa Magazynu - Kasia trzyma pieczę nad wysyłką
- Tato - Andrzej - Projektant Smaku czuwa nad produkcją.
Skąd wie jak to robić?
Przed Kiszonymi Specjałami prowadził hurtownię owoców i warzyw przez 30 lat, więc o warzywach wie wszystko. Wie też jak dobrać najlepsze do kiszenia. Przy hurtowni prowadził lokalną produkcję kapusty i ogórków kiszonych przez 30 lat według naturalnych receptur swojego ojca i teścia.
To nie są zwykłe kiszonki. To Kiszone Specjały.
Opinie o Zestaw Tygodnia - degustuj Kiszone Specjały
w naszym programie lojalnościowym.