Dodaj produkty podając kody
Nie byłoby Cię tu, gdyby nie on. Historia Projektanta Smaku

Poznaj historię Andrzeja Jurgi, jednego z twórców Kiszonych Specjałów, czyli firmy produkującej naturalne produkty, które mają nie tylko wyśmienity smak, ale też wiele korzyści dla zdrowia. Andrzej Jurga to nasz Projektant Smaku, który odziedziczył po swoim ojcu pasję do warzyw, owoców i kiszonek. Jak to się stało, że stworzył takie bestsellery jak zakwas z buraka, kapustę kiszoną i inne rozmaite kiszonki? Zobacz jego niezwykłą drogę od producenta kapusty i ogórków kiszonych do twórcy unikalnych produktów.
Od ojca Czesława do Projektanta Smaku
Andrzej Jurga od dziecka pomagał swojemu ojcu w kiszeniu kapusty. Czesław był mistrzem w tej dziedzinie. Kisił kapustę naturalnie z odrobiną marchewki i soli. Andrzej bacznie się przyglądał, a potem poszedł w jego ślady. Założył hurtownię owoców i warzyw i przez 30 lat sprzedawał warzywa, owoce oraz produkował kapustę i ogórki kiszone, które cieszyły się dużym uznaniem. Jednak pewnego dnia wpadł na pomysł, żeby ukisić buraki i zrobić zakwas z buraka. To był przełomowy moment, który zainicjował powstanie Kiszonych Specjałów.
Zakwas z buraka, czyli eliksir zdrowia i smaku
Pierwsze próby kiszenia buraków były średnie, ale Projektant Smaku nie poddawał się i poeksperymentował, dorzucił trochę ziela, trochę czosnku, tu zamieszał, tam popieścił, a że jest wytrwałym smakoszem, o wysublimowanych kubkach smakowych w końcu opracował eliksir zdrowia, czyli zakwas z buraka. Zakwas buraczany to nie tylko pyszny napój, ale też prawdziwa bomba witaminowa i probiotyczna, która poprawia trawienie, wzmacnia odporność i dodaje energii. Zakwas z buraka tak zaciekawił Andrzeja Jurgę i jego syna, że postanowili razem stworzyć Kiszone Specjały.

Kiszone Specjały - kisimy z miłością
Andrzej Jurga rzucił swoją 30-letnią działalność, a jego syn stabilną i wygodną pracę programisty, aby zająć się produkcją i dystrybucją Kiszonych Specjałów. Uwierz, że to była okrutnie trudna decyzja i wymagała miesięcy, jak nie lat stresu. Projektant Smaku opracował halę produkcyjną z prawdziwego zdarzenia, gdzie dba o najwyższą jakość i higienę. Stworzył i wciąż tworzy ze wsparciem załogi pyszne produkty, takie jak kiszone marchewki, rzodkiewka kiszona, kiszona cebula, kapusta kiszona, kombucha, ocet jabłkowy i wiele innych. Dzięki jego ponad 30-letniemu doświadczeniu wie, jak dobrać warzywa i gdzie znaleźć najlepszych dostawców. Wie ile czasu je kisić, w jakiej temperaturze i kiedy są idealne. Wszystkie te produkty mają niepowtarzalny smak i aromat, który codziennie doceniacie, a dodatkowo są naturalne, bez konserwantów, bez dodatku cukru i niepasteryzowane.

Zajrzyj do naszego sklepu internetowego, gdzie znajdziesz wszystkie rarytasy opracowane przez Projektanta Smaku Andrzeja Jurgę. Spróbuj zakwasu z buraka, naszego bestselleru, który poprawia trawienie, wzmacnia odporność i dodaje energii. Przetestuj kiszone warzywa, które są idealne do kanapek, zup i dań głównych. Sprawdź pozostałe produkty stworzone przez Projektanta Smaku i całą załogę Kiszonych Specjałów. A jeśli jakikolwiek produkt kiedyś Ci choć odrobinę posmakował, zostaw opinię i daj znać Andrzejowi, że robi dobrą robotę!
Polecane
