Zapraszamy na zakupy do Carrefoura po 9 zakwasów z buraka i kapusty! Zobacz listę sklepów.
O prozdrowotnych właściwościach kiszonek wiedziały już nasze babcie. To one przyrządzały wyśmienite przekąski o charakterystycznym, kwaśnym smaku. Produkty te stanowią znakomitą alternatywę dla mrożonek, a nawet świeżych warzyw, których brakuje w okresie zimowym. Pomagają przetrwać ten trudny sezon grypowy ze względu na swoje cenne właściwości. Dostarczają naszemu organizmowi wiele składników odżywczych, które skutecznie wzmacniają system odpornościowy.
W okresie ciąży kobiety zmieniają swój sposób odżywiania ze względu na większe zapotrzebowanie kaloryczne. Dla ich zdrowia ogromne znaczenie ma dostarczanie odpowiedniej ilości witamin i minerałów. Dochodzi także do wyostrzenia się zmysłów, zwłaszcza smaku i zapachu. W efekcie dotychczasowe preferencje żywieniowe mogą ulec zmianie. Nie powinna więc dziwić chęć sięgnięcia po produkty o intensywnym aromacie czy specyficznym smaku.
Czy jest ktoś kto jej nie kocha? 3 składniki, a tyle smaku, zdrowia i możliwości kulinarnych. Kapusta kiszona wzmacnia odporność, działa przeciwzapalnie, wspiera trawienie, a nawet poprawia kondycję włosów, skóry i paznokci. Poczytaj więcej.
Są niezwykle smaczne i zdrowe – warto sięgać po kiszonki zwłaszcza zimą, kiedy najbardziej zależy nam na wsparciu odporności. Dostarczają wielu cennych witamin oraz dbają o prawidłowy skład mikroflory jelitowej. Sięgają po nie wszyscy, którym zależy na zbilansowanej, pełnowartościowej diecie. Do swojego jadłospisu mogą je włączyć zarówno dzieci, jak i dorośli. Kiszonki przeżywają prawdziwy renesans.
Choć dla niektórych to prawdziwa nowość, kiszenie jest tradycyjnym sposobem konserwowania grzybów. Te bezcenne dary lasu nie tylko wyśmienicie smakują po przefermentowaniu, ale także zachowują swoje wartościowe składniki mineralne. Stanowią doskonały dodatek do zup, bigosów, a nawet sałatek.
Dowiedz się, jak znaleźć smaczne ogórki kiszone i zaprzyjaźnij się z tym łatwo dostępnym i przyjaznym dla domowego budżetu warzywem. Ogórki kiszone – właściwości, cena, spożywanie i nasza historia
Każdego dnia mamy kontakt z wieloma szkodliwymi substancjami. Zanieczyszczenia środowiska, metale ciężkie, pestycydy, chemikalia - ciężko uchronić się przed ich negatywnym wpływem na nasz organizm. To one mogą odpowiadać za zmęczenie, złe samopoczucie i niektóre schorzenia.
Szukasz alternatywy dla przyjmowania suplementów w tabletkach? Chcesz dostarczyć swojemu organizmowi cennych substancji odżywczych? A może zależy Ci na naturalnym wzmocnieniu odporności? Teraz o Twoje zdrowie zadba superfoods?