Czy jest ktoś kto jej nie kocha? 3 składniki, a tyle smaku, zdrowia i możliwości kulinarnych. Kapusta kiszona wzmacnia odporność, działa przeciwzapalnie, wspiera trawienie, a nawet poprawia kondycję włosów, skóry i paznokci. Poczytaj więcej.
Są niezwykle smaczne i zdrowe – warto sięgać po kiszonki zwłaszcza zimą, kiedy najbardziej zależy nam na wsparciu odporności. Dostarczają wielu cennych witamin oraz dbają o prawidłowy skład mikroflory jelitowej. Sięgają po nie wszyscy, którym zależy na zbilansowanej, pełnowartościowej diecie. Do swojego jadłospisu mogą je włączyć zarówno dzieci, jak i dorośli. Kiszonki przeżywają prawdziwy renesans.
Choć dla niektórych to prawdziwa nowość, kiszenie jest tradycyjnym sposobem konserwowania grzybów. Te bezcenne dary lasu nie tylko wyśmienicie smakują po przefermentowaniu, ale także zachowują swoje wartościowe składniki mineralne. Stanowią doskonały dodatek do zup, bigosów, a nawet sałatek.
Dowiedz się, jak znaleźć smaczne ogórki kiszone i zaprzyjaźnij się z tym łatwo dostępnym i przyjaznym dla domowego budżetu warzywem. Ogórki kiszone – właściwości, cena, spożywanie i nasza historia
Każdego dnia mamy kontakt z wieloma szkodliwymi substancjami. Zanieczyszczenia środowiska, metale ciężkie, pestycydy, chemikalia - ciężko uchronić się przed ich negatywnym wpływem na nasz organizm. To one mogą odpowiadać za zmęczenie, złe samopoczucie i niektóre schorzenia.
Szukasz alternatywy dla przyjmowania suplementów w tabletkach? Chcesz dostarczyć swojemu organizmowi cennych substancji odżywczych? A może zależy Ci na naturalnym wzmocnieniu odporności? Teraz o Twoje zdrowie zadba superfoods?
Kim jesteśmy i dlaczego to robimy?
Dobroczynne działanie soku z kiszonej kapusty. Kiszone soki właściwości i przeciwskazania. Sok z kiszonego ogórka, zakwas z buraka, sok z kiszonej kapusty na czczo.