Kiszone Specjały - kiszone warzywa receptą na zdrowe życie! Kiszone warzywa i owoce nie tracą na popularności. Właściwie nie istnieją takie, których nie da się zakisić.
Kimchi to prawdziwa gwiazda wśród przysmaków koreańskiej kuchni, która zdobywa sławę również u nas. Pikantne warzywa marynujące się w soli, paście z gochuragu i imbirze nabierają przez okres fermentacji wszystkich pięciu smaków- od słonego, przez kwaśny i słodki, aż po łagodną goryczkę i tajemniczy umami.
Dieta dr Dąbrowskiej to prawdziwa królowa diet – cieszy się popularnością od ponad 30 lat! W tym warzywno-owocowym poście ważną rolę odgrywają kiszonki. Wspierają układ odpornościowy i mikroflorę jelitową, a dodatkowo urozmaicają jadłospis i dodają mu pazura. Sprawdź, na czym polega post Dąbrowskiej i jak wykorzystać w nim kiszone specjały.
Jak zrobić zakwas z buraków i do czego mogą Ci się przydać kiszone buraki?. Poznaj prosty przepis na zakwas idealny i dowiedz się, co zrobić z kiszonych buraków, by nic się nie zmarnowało.
Dowiedz się, jak znaleźć idealny sok z kiszonego buraka i zaprzyjaźnij się z tym łatwo dostępnym i przyjaznym dla domowego budżetu warzywem. Zakwas z buraków – właściwości, spożywanie, przeciwwskazania, cena
Czarny czosnek, to produkt, który w ostatnim czasie podbija rynek i zyskuje rzesze fanów na całym świecie. Jak urozmaicić nim grilla? Czarny czosnek - przepis na długowieczność
Radosne wieści! Otrzymaliśmy certyfikat Instytutu Promocji Zdrowia Dr Ewy Dąbrowskiej! Nasze produkty są zgodne z Dietą Dr Ewy Dąbrowskiej i są rekomendowane przez Instytut.
Czarnuszka wyleczy wszystko poza śmiercią - tak mawiali starożytni Egipcjanie. Wiemy, wiemy, wyolbrzmyali - ale czarnuszka dobra jest, z tym się kłócić nie będziemy. Dziś powiemy o niej trochę więcej, a i podrzucamy dwa fajne przepisy z użyciem oleju z czaruszki: na pyszne szaszłyki oraz na aksamitny hummus!
Oleje nie kojarzą się nam dobrze. Od dawna wmawia się nam, że tłuszcza to zło, że są odpowiedzialne za tycie, że od nich zapychają się żyły, skacze cholesterol a między palcami rosną włosy. Prawda? Nie, nieprawda! No dobra, inaczej: tylko czasem prawda. Bo cała sztuka w tym, by wiedzieć po jakie tłuszcze sięgać. My wiemy. Też chcesz wiedzieć?
Zastanawiasz się, co jest w naszych kiszonkach? Co jest ich podstawą, jakie są w nich dodatki? Jeśli tak, to ten artykuł jest dla Ciebie. To zaledwie pierwszy z serii artykułów na temat dobroczynnych właściwości składników wchodzących w skład naszych produktów. Zapraszamy do lektury!