Rodzice często zastanawiają się, czy spożywanie kiszonek może mieć jakikolwiek negatywny wpływ na zdrowie dziecka. Z tego artykułu dowiesz się, jakie kiszonki może jeść Twoje dziecko, od kiedy i w jakich ilościach.
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób szuka naturalnych alternatyw dla napojów gazowanych i słodzonych napojów energetycznych. Kombucha to napój fermentowany, który zdobywa popularność ze względu na swoje unikalne właściwości zdrowotne. Poznaj jej smak, właściwości i przeciwwskazania.
Ogórek to jedno z najbardziej popularnych warzyw na świecie. Może wydawać się zwyczajny, ale jego potencjał zdrowotny jest niezwykle imponujący. Ogórki są warzywami o orzeźwiającym smaku, jednak nie tylko dodają świeżości sałatkom i kanapką, ale mają również..
Ocet jabłkowy jest często stosowany jako dodatek do sałatek, marynat do mięsa, sosów i marynat do dań. Ale ocet ma dużo więcej zastosowań, może na przykład być używany do...
Buraki to jedne z najsmaczniejszych i najbardziej charakterystycznych warzyw. A czy wiesz, że poza pysznym smakiem buraki posiadają wiele cennych wartości odżywczych?
Barszcz biały wielkanocny to nieodłączny element polskiej tradycji wielkanocnej. W naszym kraju każda rodzina ma swój sposób na przygotowanie tego aromatycznego dania.
U nas nie ma Wielkanocy bez dobrego żuru! To tradycyjne danie z jajkami na twardo, białą kiełbasą i chrzanem na stole króluje w czasie świąt wielkanocnych.
Na początku lutego wspólnie z wami wybieraliśmy Kiszony Specjał Roku. Zapytaliśmy was: który produkt Kiszonych Specjałów urzekł Cię najbardziej w zeszłym roku i dlaczego akurat ten? Posypało się mnóstwo komentarzy, odpowiedzi bywały przeróżne, każdy polecał inne produkty.
Maluch wracający ze szkoły z katarem? Zna to każdy rodzic. Niedojrzały układ odpornościowy dzieci narażony jest na działanie drobnoustrojów i patogenów. Musi przejść jeszcze długą drogę zanim w pełni się ukształtuje. Nie jesteśmy jednak bezbronni wobec bakterii i wirusów. Na pomoc przychodzą naturalne probiotyki ukryte w kiszonkach. Szkraby przepadają za lekko kwaśnym smakiem kapusty, ogórków czy buraków.
Jak wesprzeć naturalną odporność organizmu, aby uchronić się przed sezonowymi infekcjami? Warto wdrożyć do codziennego jadłospisu naturalną suplementację w postaci kiszonek. Zawierają bakterie probiotyczne, które dbają o prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego oraz odbudowują mikrobiom.