


Dobroczynne działanie soku z kiszonej kapusty. Kiszone soki właściwości i przeciwskazania. Sok z kiszonego ogórka, zakwas z buraka, sok z kiszonej kapusty na czczo.

Jak zrobić sałatkę śledziową z burakami? Przepis, marynowane buraczaki, kiszone ogórki. Przepisy z burakami. Śledziowa sałatka z burakami

Czosnek na zdrowie już od tysięcy lat - lecznice działanie czosnku. Od tysięcy lat człowiek wykorzystuje uzdrawiającą siłę czosnku. Stosowano go jako środek przeciw nadciśnieniu, otyłości, doceniano jego odmładzające działanie. Ostatnie dziesięciolecia dostarczyły bezspornych, naukowych dowodów na fakt obniżania przez czosnek poziomu cholesterolu we krwi.

Zupa krem z buraków. Jak zrobić chłodnik. Idealny buraczany chłodnik na upały, przepis na chłodnik, zupa z buraków, chłodnik z buraków

Co można zrobić z buraków? Buraczki faszerowane - przepis. Buraczki pieczone, buraczki z farszem warzywnym. Sałatka z pieczony buraczkami i wiele innych pomysłów kulinarnych na przygotowanie buraczków

Sok z kiszonych ogórków - woda z kiszonych ogórków, kiszone soki i zakwasy, sok z kiszonych ogorków, sok z kiszonych ogórków właściwości prozdrowotne

Dobrej jakości sok z kiszonej kapusty wykazuje bardzo wysokie właściwości prozdrowotne. Tym samym może być on stosowany przez wszystkich tych, którzy świadomie podchodzą do swojej diety i jednocześnie pragną korzystać z wysokiej jakości naturalnych produktów.

W chłodniejszych porach roku na polskich na polskich stołach królują kiszonki. Zapewniają one niepowtarzany smak oraz solidną dawkę witamin tak bardzo potrzebnych w okresie jesienno-zimowym.

Kiszone warzywa i owoce mają charakterystyczny posmak, który uwielbiają smakosze: lekko słony, o chrupiącej strukturze. Prawdziwe kiszonki, które bez przerwy pracują, buzują i są trzymane w lodówce, odznaczają się jeszcze jedną cechą — wyjątkową kwaskowatością. Dzięki temu istnieje wiele sposobów na to, jak je użyć w kuchni, tworząc nietypowe, smaczne i zdrowe dania. Poznajcie nasz dzisiejszy przepis na wegański gulasz na bazie Kiszonych Brokułów!
